Kreatív hobby - másképp!

Hogyan teremthetünk magunk és családtagjaink számára élhető környezetet? Milyen tárgyakkal vegyük körül magunkat? Melyek azok a tárgyak, melyeket magunk is elkészíthetünk anélkül, hogy sablonosat, giccseset alkotnánk? Provokatív vélemények

Társblogok

Hirdetés

Utolsó kommentek

  • senkifalvi: "Ha egy művész a művészetével keresi a kenyerét, az a "munka" több okból sem hasonlítható össze eg... (2009.08.19. 12:48) "Hobbiművész"
  • senkifalvi: Nem akarok fikázni senkit,semmit,de ez is kellőképpen giccses. Abban az esetben,ha nem befőttes üv... (2009.08.19. 12:23) ShowMeHow
  • Látogató: Ha egy művész a művészetével keresi a kenyerét, az a "munka" több okból sem hasonlítható össze egy... (2008.03.18. 01:30) "Hobbiművész"
  • Mezei Kati: Két hónapja indult az oldalam, rengeteg munka van benne és még több áll előttem (fórum, hirdetés, ... (2008.02.01. 17:45) Kreatív hobby, vélemény és ellenvélemény
  • Nagy Gabriella: Nekem ez ellen a kifejezés ellen nincsen semmi kifogásom, hiszen egy \\\"egyszerű\\\" hétköznapi e... (2007.11.24. 12:47) "Hobbiművész"
  • Utolsó 20

Archívum

Statisztika

eXTReMe Tracker

Kreatív hobby, vélemény és ellenvélemény

2007.10.05. 11:44 :: esthajnal


Ugye emlékeztek a Spektrum nagysikerű kreatív hobby sorozatára (a címét már sajnos nem tudom), úgy 10 évvel ezelőttről?
A sorozat hatására az embereket - főleg háziasszonyokat - elfogta a szépítési-alkotási láz. Olyannyira, hogy az igények kielégítésére egymás után nyíltak a kreatív hobbyboltok (más néven hobby-művészboltok), melyek azóta is töretlenül virágzanak. Ez nagyon jó dolog, mert sokkal könnyebbé vált az alapanyagokhoz való jutás.

A baj viszont az, hogy a legtöbben azt gondolták, hogy kreatívkodásukkal művészekké válnak.
És jöttek a vadhajtások: micimackós matrica-ablakképek, cicamicás szalvétacsodák gipszre kasírozva, stb, stb.

Jó néhány "alkotói" honlapot is találtam ebben a témában, főleg ingyenes tárhelyeken (g-portal, freeweb), egyik dilettánsabb, mint a másik. Ezekről majd később...

A vásárokat elárasztották az ilyen és hasonló portékák, kiszorítva az igazán igényes tárgyakat.
És az emberek veszik, mint a cukrot, mert jó óccsó, miközben ízlésviláguk a béka s@gge alá csúszik.

3 komment

Címkék: giccs olcsó hobby művész háziasszonyok dilettáns

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoss.blog.hu/api/trackback/id/tr22186902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dancerob · http://www.4soul.blog.hu 2007.10.05. 14:44:42

Tetszik, hogy keményen leírod a véleményedet.

esthajnal 2007.10.05. 15:09:38

Azért nem akarok senkit sem megsérteni, csak őszinte vagyok. A szeretet nem hízelgést jelent, hanem építő (nem durva) kritikát!

Mezei Kati · http://www.kreativcafe.hu 2008.02.01. 17:45:22

Két hónapja indult az oldalam, rengeteg munka van benne és még több áll előttem (fórum, hirdetés, kreaTV, stb). Viszont közel 150 remek ingyenes letölthető minta található rajta és cca 400 ötlet részletes leírása.

Persze akadnak hiányosságok, hibák, de azért talán szerteni fogják sokan.

Ha van kedved csatlakozni, írj nekem!
süti beállítások módosítása