Kreatív hobby - másképp!

Hogyan teremthetünk magunk és családtagjaink számára élhető környezetet? Milyen tárgyakkal vegyük körül magunkat? Melyek azok a tárgyak, melyeket magunk is elkészíthetünk anélkül, hogy sablonosat, giccseset alkotnánk? Provokatív vélemények

Társblogok

Hirdetés

Utolsó kommentek

  • senkifalvi: "Ha egy művész a művészetével keresi a kenyerét, az a "munka" több okból sem hasonlítható össze eg... (2009.08.19. 12:48) "Hobbiművész"
  • senkifalvi: Nem akarok fikázni senkit,semmit,de ez is kellőképpen giccses. Abban az esetben,ha nem befőttes üv... (2009.08.19. 12:23) ShowMeHow
  • Látogató: Ha egy művész a művészetével keresi a kenyerét, az a "munka" több okból sem hasonlítható össze egy... (2008.03.18. 01:30) "Hobbiművész"
  • Mezei Kati: Két hónapja indult az oldalam, rengeteg munka van benne és még több áll előttem (fórum, hirdetés, ... (2008.02.01. 17:45) Kreatív hobby, vélemény és ellenvélemény
  • Nagy Gabriella: Nekem ez ellen a kifejezés ellen nincsen semmi kifogásom, hiszen egy \\\"egyszerű\\\" hétköznapi e... (2007.11.24. 12:47) "Hobbiművész"
  • Utolsó 20

Archívum

Statisztika

eXTReMe Tracker

"Hobbiművész"

2007.10.09. 09:26 :: esthajnal

Itt egy hobbiművész honlap. A tartalmával semmi bajom nem lenne, de a neve megtévesztő!

http://www.hobbymuvesz.hu/

No, ettől a kifejezéstől mászok falra!!!
Hobbi=amatőrködés valamilyen területen. Ez lehet a jó értelemben vett szabadidős elfoglaltság, de lehet dilettantizmus is!

Képzeljünk csak el egy hobbiorvost, aki hétvégén, csak úgy, hobbiból, kiveszi a vakbeledet!

A "hobbiművész",  munka után hazamegy (mondjuk a hivatalból) és otthon festeget egy kicsit, közben főzicskél, és még énekelget is hozzá. Vagy hétvégén barkácsol valami jópofa kis szobrot a kertjébe. Ha öröme telik benne, ám legyen, még mindig jobb, mint a tv előtt kólával és csipsszel. De könyörgöm, ne nevezzük az ilyeneket művésznek!

A művészet - hivatás, felelősség, alázat!
Művész szintre csak ezeken keresztül lehet eljutni, gyakran gyötrelmes úton.

A mai világban már a művészet is elk@rvulni látszik (bocs ezért a kifejezésért, de nem tudok rá jobbat). Egy részről szennyáradat, elmebetegség tüneteire utaló alkotások más részről űbergagyi giccsek tömkelege.

3 komment

Címkék: kreatív kézműves művészet giccs hobbiművész ízlések és pofonok

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoss.blog.hu/api/trackback/id/tr39190963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy Gabriella 2007.11.24. 12:47:21

Nekem ez ellen a kifejezés ellen nincsen semmi kifogásom, hiszen egy \\\"egyszerű\\\" hétköznapi emberben (ami talán nem is létezik, hiszen minden ember különleges itt a földön) is lehetnek művészi hajlamok, amiket érdemes egy fárasztó munkanap után ,otthon kihozni magunkból.Ha mindenki ezt tenné, akkor semmi szükség nem lenne a \\\"fizetett,megtapsolt,hivatásos\\\"művészekre.Egészségesebb lenne a világ, ha minden ember foglalkozna a benne élő művésszel.Azt pedig,hogy mi a művészet,egy ember sem döntheti el.Szerintem az ősember barlangrajzától kezdve nagyanyáink hímzéséig minden az!Nálam a művészet nem Leonardóval kezdődik.

Látogató 2008.03.18. 01:30:49

Ha egy művész a művészetével keresi a kenyerét, az a "munka" több okból sem hasonlítható össze egy olyan munkával, aminek célja kizárólag a pénzkeresés. A művész élvezi amit csinál, és akkor is csinálja, ha később nem is tudja pézzé tenni. A művészet önkifejezés. A hobbitevékenységre ugyanezek elmondhatók, tehát talán több a közös a művészben és a hobbiűzőben mint különbözőség.

Ja és képzeljünk csak el egy művész-orvost, aki miután kioperálta a vakbeledet, az egyik füledet a homlokod közepére varrja!

senkifalvi 2009.08.19. 12:48:48

"Ha egy művész a művészetével keresi a kenyerét, az a "munka" több okból sem hasonlítható össze egy olyan munkával, aminek célja kizárólag a pénzkeresés"
Ellentmondasz önmagadnak,rosszul fogalmaztál.
Valójában később igazad van:A művészet önkifejezés.
Akkor is,ha "szép",akkor is,ha nem.
A döntő számomra,hogy továbbgondolásra késztessen,bármilyen reakciót is,de váltson ki.
A hivatásos művész valójában-többnyire-rutinból dolgozik,célja a pénzkeresés.
Non ritka motiváció-az önkifejezés-sajnos.
Más:én nemcsak elképzeltem művész-orvost.Kb 15 évvel ezelőtt voltam Szekszárdon a művész-állatorvosok tárlatán,ahol döntően fafaragással találkoztam.
Sokat jelentett számomra ez a kiállítás.
Azt jelentette,h az ember a munkájával,s a hobbijával tökéletes összhangban élhet.Így kerek az egész...
süti beállítások módosítása